joi, 4 ianuarie 2018

Top 10 preferate în 2017



                                                               TOP 10







                                               
                                   10.Oscar si Tanti Roz-Eric-Emmanuel Schmitt                                               



 An apariție: 2012

Autor: Eric-Emmanuel Schmitt

Categoria: Literatură contemporană

Ediție: Necartonată

Editura: HUMANITAS

Nr. pagini: 114

  Descriere
 Cel mai citit roman al lui Eric-Emmanuel Schmitt, adaptat de autor atât pentru scenă, cât și pentru marele ecran. 

 Oscar are zece ani și trăiește într-un spital. Chiar dacă nimeni nu are curajul să i-o spună în față, băiatul, bolnav de leucemie, știe că va muri, iar războiul lui împotriva tuturor izbucnește inocent, pătimaș și deznădăjduit. Singura care-i intră în voie este Tanti Roz, o infirmieră batrână, neîntrecută în născocit povești moderne, adevarate lecții de viată, în care nici binele, nici răul nu sunt absolute si nimic nu e așa cum pare la prima vedere. Ea îi dă copilului ideea să trăiască fiecare zi ca și cum ar fi zece ani si-l învață să-i scrie epistole lui Dumnezeu ca să se simtă mai puțin singur. Cu Tanti Roz pe post de ghid într-o viață trăită fast-forward, Oscar parcurge, printre râsete și lacrimi, itinerarul emoționant al tuturor vârstelor și experientelor umane îmbogățite de imaginația lui, care umple spațiile albe și îmbracă realitatea în veșmântul miracolului. Astfel, băiatul ajunge să-și trăiască adolescența alături de prieteni, să se îndrăgostească la tinerețe, să se căsătorească la maturitate cu prima iubire, să o piardă și, în cele din urma, să regăsească dragostea la apusul unei vieți ca o lumânare care arde la ambele capete.

        


                9.Aproape căsătoriți-

Categorii:Romance
Data publicării:2011
Editura:Litera International
Tip copertă:Paperback
Nr Pag:448
Descriere
Care este cel mai rău lucru care i se poate întâmpla în ziua nunţii unei mirese drăguţe şi iubitoare?
Părăsită de logodnic în faţa altarului, Zoe Moore se simte incapabilă să facă faţă umilinţei şi privirilor compătimitoare ale prietenilor şi familiei şi se hotărăşte să se mute pentru o vreme în America.

 Odată ajunsă acolo, tânăra devine bona copiilor unui văduv nesuferit, dificil, dar extrem de atrăgător şi de sexy. În timp ce le câştigă pas cu pas inima copiilor, Zoe se simte din ce în ce mai frustrată de atitudinea tatălui lor, Ryan, pe care îl consideră un nemernic insensibil, dar de care se simte atrasă în mod inevitabil. Slavă Domnului că există micul grup de bone englezoaice, devenite repede prietenele ei, care să-i tempereze disperarea crescândă! Dar oare vor fi ele în stare să o salveze pe Zoe atunci când descoperă că trecutul nu este chiar atât de uşor de uitat?



 
 



   




  

                                          8.O sută de nume-Cecilia Ahern


An apariție: 2013

Autor: Cecelia Ahern

Categoria: Literatură contemporană

Ediție: Necartonată

Editura: ALL

Nr. pagini: 320

 Descriere
 Această carte face parte din colecția Strada Ficțiunii a editurii Allfa.
Kitty este o jurnalistă care a dat de necaz. Și-a pierdut postul din televiziune și este în conflict cu editorul revistei pentru care scrie. Când prietena ei, Constance, cea care i-a îndrumat cariera, îi lasă cu limbă de moarte misiunea de a scrie un articol cu subiect misterios, criza se adâncește.

 Kitty nu are decât o listă cu o sută de nume și, pornind de la ele, trebuie să scrie materialul în mai puțin de două săptămâni. Un subiect absolut inedit și o misiune aparent imposibilă. Ajutată de Steve, un prieten din facultate, și de Bob, soțul lui Constance, pornește într-o cursă nebună, încercând să afle ce îi leagă pe cei o sută de oameni. Dar cine poate cunoaște o sută de oameni în două saptamâni?
Cu umor și sensibilitate, Cecelia Ahern își surprinde din nou cititorii, ținandu-i cu răsuflarea tăiată până la ultima pagină.


 



                                               

                                      7.Fetița care a salvat Crăciunul-Matt Haig

Autor: Matt Haig

Categoria: Literatura Fantasy

Colecție: Nemi

Ediție: Cartonată

Editura: NEMIRA

Nr. pagini: 336


Descriere
 Să înceapă călătoria până la hotarele magiei!Când Amelia vrea să-și vadă o dorință îndeplinită știe exact cu cine trebuie să vorbească – cu Moș Crăciun.

Dar magia în care-și dorește să creadă începe să pălească, iar Moș Crăciun are alte griji pe cap ca să mai stea să se gândească la niște dorințe imposibile: elfi supărați, reni care cad din cer, troli nervoși… și chiar e posibil să fie anulat și Crăciunul.Dar Amelia nu e tocmai o fată obișnuită. Și, după cum va afla și Moș Crăciun, dacă vrea să aibă parte de Crăciun, o să cam aibă nevoie de puțin ajutor...



 





                                               6. Te dau lumii-Anita Aldea

Produs publicat în 2014 de Karth
Data apariției: Octombrie 2014

Tip copertă: Broșată
Număr pagini: 72


 Descriere
„Ann,
Tocmai am terminat de citit manuscrisul tău. Aici dimineață a plouat, Korzeniowski încă mai răsună prin cameră, laptopul încă are deschise paginile tale.
Ce pot spune?
Aproape 100 de pagini în care mi-am amintit de “elegiile” de început ale lui Ionesco, de jurnalul lui Jann Arden – așa cum l-am citit în avionul care mă aducea de la Londra acasă, de oamenii pe care am încercat toată viața să-i evit și să-i iubesc…
Un volum despre cât de frumos se poate muri, un volum mov, inegal, așa cum suntem toți, scris șoptit, printre pleoape.
Ca scafandrul.
Și fluturele.“ - f


 




                                           5.Otrava iubirii-Eric-Emmanuel Schmitt


An apariție: februarie 2016


Categoria: Romane de dragoste, Cărți romantice

Ediția: Broșată

Editura: HUMANITAS

Nr. pagini: 144

Descriere
 Prietene bune, Julia, Colombe, Raphaelle si Anouchka sunt la vârsta întrebărilor pe care nu îndrăznesc să le rostească, așa că iși consemnează în jurnalele personale cele mai ascunse gânduri. Aflăm astfel ca în jurul lor dragostea, un sentiment care le este înca străin, modelează destine, unește și destramă familii, pune în primejdie și salvează vieți, ca într-o inegalabilă dramă shakespeariană.

 Nevoia de iubire se va insinua treptat în fiecare gest și gând al celor patru adolescente, ca nevoia de un drog ce aduce extazul și ale cărui consecințe sunt periculoase. Când povestea lui Romeo și a Julietei, pe care liceenii o vor pune în scenă, își va arunca umbra nefastă asupra realității, se va dovedi dragostea atât de puternică, încât să vindece rănile pe care tot ea le-a provocat.
„Modelele de ieri nu sunt neapărat și cele de azi, în schimb pasiunea se dezlănțuie cu aceeași violență și manie. În acest sens, Romeo și Julieta sunt și rămân arhetipurile pasiunii eterne.“ (Eric-Emmanuel SCHMITT)





                               4.Forțe ale naturii-Moarte vie-Daniela Faur


Nr. pag.: 256
Seria: Forte ale Naturii, vol. 1
Colecţia: Colecţia Science-Fiction, #10


 Descriere
 Plonjează cu încredere într-un univers în care visai de mult timp să ajungi. Acel univers unde oameni obişnuiţi îşi descoperă deodată forţe noi, menite să le transforme vieţile şi pe ei înşişi în... altceva. Caută adânc în tine şi cercetează cu mare atenţie, fiindcă s-ar putea să descoperi o fiinţă despre care habar nu aveai că poate fi... altceva, că poate face... altceva şi, mai ales, că poate obţine... altceva de la viaţa ei.

Ciclul Forţe ale Naturii, care începe, iată, cu acest prim volum - Moartea Vie - te va purta într-o lume în care cele patru elemente ale Naturii - Focul, Aerul, Apa şi Pământul - duc o luptă acerbă spre a cuceri întâietate în existenţele unor eroi de care te vei îndrăgosti iremediabil.








                                                3.Muzicanții de bronz-Liliana Gabroveanu





Categoria: Literatură contemporană

Ediție: Necartonată

Editura: SINGUR

Nr. pagini: 99


 Vraja se porni din nou și mai puternic. Parcul răsuna de muzică. Bătrânui bătea din palme fericit, ca un copit! Uitase de singurătate și simțea cu tot sufletul Sărbătoarea Crăciunului. Câinele rămăsese pitit în aceeași stare, neînțelegând ce se petrece.
- Vino, Rex! Nu vezi ce frumos este? Ce te-ai speriat așa?
Deodată, un vânt puternic se isca din senin aducând fulgi deși de nea. Viscolul se înteți.
Plecară către culcuș cântând. Cam răgușise dar nu-i venea să se oprească, să nu se risipească minunata vrajă. Mai puse ceva vreascuri în butoiul de tablă și focul se înteți peste jarul dinainte! Se înveli cu o pătură roasă și adormi în culcușul improvizat. 







                                            2.Colecționarul-Roxana Zeldea


 
Autor: Roxana Zeldea
Editura: ePUBLISHERS (2017)
Încadrare: Literatură română, scriitori clasici și contemporani
Număr de pagini: 164

  
Descriere
 The Collector. A Novel
This book is in Romanian. It is a novel speaking about the character-transforming power of really profound love.

Romanul Colecţionarul de Roxana Zeldea ne arată cum iubirea îl poate îmblânzi pe masculul feroce şi fără suflet, transformând un macho cu un caracter îngrozitor într-un domn tandru, afectuos, iubitor şi altruist.
Personajul principal este un colecţionar de... femei sau mai bine spus de aventuri amoroase.
El tratează toate femeile cu un profund dispreţ şi le aruncă imediat ce le-a cunoscut carnal, uitând cu totul de ele.
Până într-o zi, când colecţionarul se îndrăgosteşte cu adevărat.
Ce urmează este descris în carte.
Citiţi-o!






                                    1.Pânză de păianjen-Lucian Dragoș Bogdan


Colecția: Thriller & Mystery
Categoria: Roman polițist, Roman românesc
 328 pag,
 Apariție: 2014, Noiembrie

 Descriere
 "- E frumos, într-adevăr! Să stai vreo două săptămâni, să te încarci... Să scrii un roman.
Fata chicoti.
- Nu cred ca e cadrul potrivit pentru un roman polițist.
Curtea interioară era înconjurată de un culoar mărginit într-o parte de ziduri, iar în partea dinspre curte de coloane. Cei doi începură să se plimbe pe sub arcadele care legau zidul de stâlpi. În dreapta lor, lespezi mari, dreptunghiulare, acopereau mormintele unor călugări.
- Eu cred că ar merge perfect. Un criminal aflat între aceste ziduri, omorând călugări și turiști deopotrivă..."



 


Și acesta a fost topul meu. 
Sper să vă placă și să vă inspire și pe voi.Dacă nu ați citi nimic de aici, acum este timpu' să le cumpărați și să le citiți, fiecare în parte merită!
Vă doresc un 2018 plin de lecturii frumoase și de neuitat așa cum am avut eu în 2017.
Alte articole
 

























 
































 

2 comentarii:

Să o cunoaștem mai bine pe autoarea cărții "Dincolo de cuvinte"

                                              Dincolo de cuvinte                                                                     ...